Waarom een softside waterbed zo aantrekkelijk is

Wie wil dat nou niet, na een lange dag hard werken thuis komen en weten dat je straks een heerlijk nachtrust gaat krijgen in je softside waterbed.

 

Maar wat is nu eigenlijk een softside waterbed?Wat is het verschil met alle andere waterbedden? En wat zijn de voordelen van een softside waterbed?

Wat is een softside waterbed?
Een softside waterbed heeft een ombouw van schuimrubber, dus het watermatras is omgeven door een rand van polyetherschuim. Het voordeel van deze schuimrubberen rand is dat je minder water in de watermatras nodig hebt. Ook is een softside waterbed gelegen op een onderbouw. Hier heb je niet zoals bij een hard-side waterbed een ledikant erom heen nodig. Het is wel mogelijk om er een ledikant om heen te plaatsen, maar het is niet nodig omdat een softside waterbed al een op-zich-zelf staand waterbed is.

In onderstaand engelstalig filmpje ziet u een voorbeeld van een softside waterbed.

Voordelen van een softside waterbed
Waarom softside en waarom hardside? De voordelen van een softside waterbed beginnen al met de instap. In een waterbed zak je altijd iets weg en deze methode met de schuimrubberen rand die ietsje meegeeft, maakt het in en uit stappen van het bed comfortabeler. Maar het gaat niet alleen om het in of uit stappen. Zoals eerder gezegd, is het al een op zich zelf staand bed en door dat de watermatrassen tussen het schuimrubber liggen, heb je minder water nodig en je bespaart daardoor ook nog eens op de energiekosten. Die worden beduidend lager en dat kan wel 50% schelen.

Watermatrassen bij een softside waterbed
Is het ook mogelijk bij een softside waterbed twee losse watermatrassen te nemen? Dit is ook een vraag die vaak gesteld word. En het antwoord er op is ja! Ook een softside waterbed is mogelijk met twee losse watermatrassen en dit heet een duosysteem. Op deze manier kan ieder zijn watermatras verwarmen of juist iets minder warm zetten. Ook de stabiliteit is los van elkaar te regelen. Zo hoef je dus geen ruzie te krijgen over warm of koud en het stil liggen van je partner. Je hebt er dus absoluut geen last van wanneer je partner zich omdraait, omdat beide watermatrassen afzonderlijk te stabiliseren zijn. De instellingen van het bed kunnen dus onafhankelijk van elkaar geregeld worden.

Onderhoud en levensduur van een softside waterbed
Het onderhoud van een softside waterbed verschilt niet zo heel veel met die van andere waterbedden. Ook voor dit waterbed geldt dat je er na de eerste keer vullen een conditioner bij moet doen ten behoeve van de kwaliteit van het water en om algen en bacteriën tegen te gaan. Hierdoor wordt de binnenkant van de watermatras optimaal beschermd. De buitenkant van de watermatras neem je eens in de maand af met een vochtig doekje. De levensduur van het softside waterbed heb je ook voor een groot gedeelte zelf in de hand. Dit ligt natuurlijk aan de kwaliteit van de watermatras die je aankoopt en aan hoe je het zelf onderhoudt. Vaak zit er op de meeste waterbedden een garantie van 5 jaar. Maar als je je watermatras goed onderhoudt zoals voorgeschreven wordt, dan gaat hij al zeker langer mee.